2013. május 20., hétfő

Mákos-ribizlis liszt nélkül


Hozzávalók: 

6 tojás fehérje
1 egész tojás
18 dkg xilit
20 dkg darált mák
csipet só
pici 1,5%os tej 
1 tk sütőpor
5 dkg olvasztott/puha kókusz zsír
diabetikus lekvár
3/4 bögre fagyasztott ribizli


Először egy tojás sárgáját habosra verek 6 dkg xilitel, majd hozzáadom a mákot, a csipet sót, és a sütőport. Ezek után teszem bele a kókuszzsírt, majd egy egész kevés (kb. 3 ek) tejet. 
A már meglévő tojásfehérjémhez teszek még három tojás fehérjét, habbá verem, majd hozzá adok 6 dkg xilitet. A kemény habot összekeverem a masszával, végül a ribizlivel (csináltam málnás verziót is, az is pot ilyen jó lett). :) 
Előmelegített sütőben 20-30 percig sütöm (tepsi méret ezáltal tészta vastagság függvénye). 
Kiveszem a tésztát, megkenem diabetikus lekvárral (én szamócát használtam a ribizlis és a málnás változathoz is). Felverem a maradék három tojás fehérjét, ahhz is adok 6 dkg xilitet, rákenem a süti tetejére, és visszateszem a sütőbe még 10-15 percre.  
(Figyelem: a süti igen jól megdolgozza az emésztést, szóval csak csínján. :D Vagy bátran, ha épp amúgy is rásegítésre lenne szükség...) :D :D :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése