2013. december 2., hétfő

Tofus cézársaláta

Hozzávalók (2 főre):
1 doboz (kb. 150g) natúr tofu
1 dl szójaszósz
2 ek olivaolaj/kókuszolaj stb.
fél jégsaláta
10 dkg vegyes magvak
15 dkg telj.kiőrlésű pita (vagy kenyér)
1-2 kápia paprika
20 dkg koktélparadicsom
2 szál újhagyma (vagy póréhagyma)
fél kígyóuborka
natúr salátafűszer
1 ek balzsamecet

Először a tofut vágom kockára és szójaszószba forgatom, kb. fél órára. Közben a hozzávalókat apróra vágom, tálba helyezem, megfűszerezem. A magvakat serpenyőben megpirítom, olaj és minden zsiradék nélkül, ugyanígy a pitakockákat/kenyérkockákat. Majd kevés zsiradékon a tofut megpirítom. Ezt a salátára helyezem, majd a kenyérkockákat is ráteszem, végül megszórom a magvakkal és meglocsom picit a balzsamecettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése